Teklif Al

Web Sitesi Deyip Geçmeyin

Web Sitesi Deyip Geçmeyin 17 Eylül 2018 10:44

“Dijital dünyanın iki binli yılların başına doğru olan gelişimi dünya ticaretini pozitif etkilemeye başladı. Özellikle Web 2.0 teknolojisinin hayata geçmesiyle dünya ticaretinin büyük bölümü Web tabanlı internet sitelerine ve Web tabanlı uygulamalara kaydı. Tabii ki bu durum tesadüf değildi, kalabalıklaşan nüfusa alışveriş alanları açma, zamanı etkin ve etkili kullanmanın yanı sıra tanıtım ve yatırım maliyetlerini düşürme istekliliğini en  başta sayabiliriz.

 Günümüzde Web teknolojileri oldukça gelişse de etki ve işe yararlılık konusunda müşterinin kafası hala karışık. Bu noktada merdiven altı imalatlar yüzünden sektörde ciddi bir güven sorunu oluşmuş durumda. Web tasarım isteyen müşteriler ve son kullanıcılar açısından özellikle şunları belirtmekte fayda var:

Web siteleri kesinlikle ihtiyaca göre analiz edilmeli ve işin profesyonelleri tarafından kullanıcılara özel kodlanarak oluşturulmalıdır. Hazır kullanılan site kalıpları; güvenlik zafiyeti içerebilir, marka imaj ve kalitesine zarar vererek müşteri memnuniyetsizliğine yol açabilir ve geliştirilebilir olmadıkları için ileride doğacak alt yapı ihtiyaçlarına cevap vermeyebilir. İkinci olarak Web sitesinin barındığı hostingller, sitenin devamlılığı için yedeklenebilir olmalı ve site hızı için geniş bant kullanma imkanı sağlamalıdır. Üçüncü olarak site tasarımı firma ya da kurumun faaliyet gösterdiği alana, hedef kitlesine, iletmek istediği mesaja göre yapılandırılmalı grafikleri, kaligrafisi ve bütünlüğü bu etkenlere göre tasarlanmalıdır. Tüm bunlar Web tabanlı mobil uygulamalar ve tüm tarayıcılarla uyum içinde çalışmalıdır.

Şirketlerin ya da kurumların tüm tanıtım ve marka süreçlerinde hayati öneme sahip olan Web siteleri için çok daha duyarlı ve dikkatli olmalarının önemine bir kez daha vurgu yapmakta fayda var. Yetkililer tüm marka ve satış faaliyetlerini etkileyecek Web tasarım kararını verirken muhakkak profesyonellerle çalışmaları ve hiç bir zaman “Web Sitesi” deyip geçmemeleri gerektiğini unutmamalıdırlar”

Haber linki için tıklayınız. 

 

  IWT           

Levent TUNALI

 

 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.
Kabul
Lütfen Bekleyin...